Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

«Γεδεωνίτες» μοίρασαν την Καινή Διαθήκη με τις ευλογίες μητροπολιτών;

Αιρετικοί, αποκαλούμενοι ''Φίλοι της Αγίας Γραφής'' ή κατά άλλο ορισμό ''Γεδεωνίτες'' που αποτελεί παρακλάδι της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, μοίραζαν λίγο πριν το Πάσχα την Καινή Διαθήκη δωρεάν σε πολίτες, υπηρεσίες αλλά και σε σχολεία.

Σαφώς πρόκειται για προσπάθεια προσηλυτισμού, αλλά το παράδοξο είναι ότι η κίνηση αυτή έχει την στήριξη τοπικών επισκόπων, που πιθανότατα έχουν πέσει σε παγίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες «Γεδεωνίτες» μοίρασαν και εντός των ορίων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Καινή Διαθήκη.
Οι «Γεδεωνίτες» ή «Φίλοι της Αγίας Γραφής», είναι ευαγγελική οργάνωση του ευρύτερου προτεσταντικού χώρου , η οποία έχει ως κύριο σκοπό της την διάδοση της Αγίας Γραφής.
Οι «Γεδεωνίτες» τυπώνουν τη διεύθυνσή τους  (Ευριπίδου 14, Αθήνα) στις πρώτες σελίδες της Καινής Διαθήκης κάτι που θεωρείταi ως προσηλυτιστική δραστηριότητα, καθόσον αποκρύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα από τους παραλήπτες των κειμένων αυτών.‘Ετσι, οιοσδήποτε θα μπορούσε να απευθυνθεί προς αυτούς για πληροφορίες, εκλαμβάνοντας την οργάνωση αυτή ως Ορθόδοξη.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2011, διαβάσαμε στην ημερήσια εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας:  «ΣΤΟ προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας θα μοιραστούν 372 βιβλία της Καινής Διαθήκης. Τα κουτιά με τα βιβλία παρέδωσαν χθες στον αστυνομικό διευθυντή, ταξίαρχο Ν. Μπάστα μέλη του σωματείου "Οι φίλοι της Αγίας Γραφής". Το προηγούμενο διάστημα διένειμαν βιβλία της Καινής Διαθήκης στους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του νομού, κατόπιν εντολής της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Κ.Δ.»
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται από τον Μάρτιο του 1953 με πρωτεργάτη τον Μιλτιάδη Αγγελάτο από την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου